Romel Krajačić

Romel Krajačić

prof. psiholog

Biografija

Rođen sam u Zagrebu  16. travnja 1967. Godine. Diplomirao sam 1996. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu studij psihologije. Iste godine zapošljavam se u Klinici za psihijatriju Vrapče, Bolnička cesta 32, Zagreb. Od 2004. godine radim na poslovima psihologa u Zavodu za Forenziku. Stekao sam status kliničkog psihologa. Završio sam edukaciju za stalnog sudskog vještaka iz područja psihologije i prisegnuo 28. listopada 2011. godine. 

Završio sam četverogodišnju psihoterapijsku edukaciju iz Logoterapije te stekao naslov Logoterapeuta i Učitelja Logoterapije. Stečeno znanje primjenjujem u grupnom i individualnom radu s pacijentima. Također aktivno sudjelujem kao asistent u provođenju logoterapijske edukacije unatrag nekoliko godina gdje sam i dalje aktivan. Logotepriju primjenjujem i u individualnom radu s klijentima unatrag nekoliko godina.  

Uključen samu provođenje psihosocijalnog tretmana za počinitelje prekršajnih i kaznenih djela prema članovima obitelju koja su počinjena pod utjecajem konzumacije psihoaktivnih tvari.

Educirao sam se primjenu različitih psihologijskih tehnika i testova. 

Dodatno sam se educirao u projektu „Zaštita mentalnog zdravlja u zajednici“, u sklopu Twinning projekta Europske unije „OSIGURAVANJE OPTIMALNE ZDRAVSTVENE SKRBI ZA OSOBE S POREMEĆAJIMA MENTALNOG ZDRAVLJA“ (CRO MHD).

Završio sam i tečaj „Palijativna skrb za hrvatske branitelje“.

Sudjelovao sam kao koautor u znanstvenim radovima. Bio sam višekratno mentor vježbenicima te sam sudjelovao u edukacijama studenata.